Skip to main content

Voordat je een ander huis koopt, verkoop je bij voorkeur eerst je huidige woning. Helaas is het vinden van een koophuis niet eenvoudig. Als je snel bent kun je de voor jou perfecte woning bezichtigen, maar ook nog het ‘winnende’ bod neerleggen valt niet mee. Er zit iets flink scheef in de huidige huizenmarkt. Cribb trekt recht wat scheef is. Hoe? Eenvoudig, door de markt om te draaien. Daarom zegt Cribb: wij zoeken zoekers!

Er staan ongeveer 23.000 huizen in de online etalage via de makelaars. Dat is erg weinig als je bedenkt dat er 600.000 mensen op zoek zijn naar een huis waarvan een groot deel nu ook al een eigen woning heeft. Er zouden dus aanzienlijk meer huizen in de verkoop kunnen staan, want veel huiseigenaren staan nu aan de zijlijn te wachten. Ze kunnen hun eigen huis vandaag nog verkopen, maar iets weer vinden is de grote ‘beer’ op de weg.

De huizenmarkt is kunstmatig klein

Er staan veel te weinig huizen in de verkoop. Dat weten huiseigenaren die er eigenlijk aan toe zijn om door te stromen naar de volgende koopwoning ook. Een grote groep huiseigenaren heeft er geen zin in om zich op de huizenmarkt te storten voor de volgende koopwoning. Waarom zouden ze? De kans is groot dat iemand anders toch meer biedt op huizen die in de verkoop komen.

Eerst een huis kopen is ook niet dé oplossing

In de huidige markt kun je besluiten om eerst een huis te kopen om daarna jouw huis in de verkoop te zetten. Helaas los je hier niet alle issues mee op. Want nu ‘druppelt’ het aanbod nieuwe woningen maar heel langzaam de markt in. Nog steeds zal het niet meevallen om een huis te vinden die volledig aan je wensen voldoet en waarvoor een andere potentiële koper geen hoger bod neerlegt.

Wat als?

Stel, jij hebt een huis die je graag wilt inruilen voor een groter huis in verband met gezinsuitbreiding. Het zou fantastisch zijn als je makelaar jou volledig kan ontzorgen. Jouw makelaar zorgt voor het verkopen van je huis zonder een bordje in de tuin te plaatsen. Jij koopt vervolgens een huis van een andere doorstromer die in dezelfde situatie zit. In de ideale wereld zetten we doorstromers in een bubble. Niet om het coronavirus te bestrijden, maar om de kansen op de huizenmarkt ook echt te pakken. Deze bubble is er nu!

Online zijn er voldoende plekken waar je kunt zoeken naar huizen die in de verkoop staan. Zodra huizen online staan kun je er van uitgaan dat ze al (bijna) verkocht zijn. Omdat wij denken dat het anders kan, hebben wij Cribb.nl gelanceerd. Doorstromers op de huizenmarkt zetten wij in een afgesloten cirkel om de doorstroming weer op gang te helpen. Binnen deze afgeschermde omgeving kunnen huiseigenaren de eigen woning verkopen en zoeken naar een andere koopwoning.

Meer weten over hoe Cribb werkt? Vraag het je makelaar.

Zo doe je dat

Je huis staat op dit moment nog niet in de verkoop, maar je wilt een ander huis kopen en je huidige woning verkopen. Via een aangesloten makelaar vraag je een gratis Cribb account aan. De makelaar praat jou bij over de werkwijze. In jouw eigen profiel maak je de woonwensen aan voor je volgende koopwoning. De makelaar zorgt ervoor dat jouw huis in de ‘Cirkel’ komt, en je kunt zelf ook op zoek naar je droomwoning. Je huis wordt pas definitief verkocht zodra je een ander huis hebt gevonden. Je zit dus niet met lastige bepalingen en contracten waar je al aan vastzit.

Start jouw zoektocht bij de plaatselijke makelaar. Een overzicht van makelaars waarmee we samenwerken, vind je hier. Succes alvast met de aankoop en de verkoop van je nieuwe droomhuis.