Skip to main content

Via Cribb ben je niet ‘vrijblijvend’ aan het zoeken naar een nieuwe woning. In de huidige woningmarkt moet je namelijk echt een stapje verder gaan om een geschikte woning te vinden. In dit artikel lees je waarom je daarbij professionele begeleiding nodig hebt en wat de toegevoegde waarde van de makelaar is in het aankoop- en verkoopproces via Cribb?

Op Cribb.nl kun je jouw huis presenteren aan potentiële kopers en zoek je op dat zelfde moment ook  naar je volgende koopwoning. In een beschermde omgeving zit je met andere woningzoekers bij elkaar in de ‘cirkel’ en kun je bij elkaar binnen kijken. Zo doorbreken we de situatie dat we op elkaar wachten. Op die manier brengen we beweging in de woningmarkt. Om alles in goede banen en volgens de regels te laten verlopen, is de kennis en ervaring van een makelaar essentieel.

Geen overbodige luxe

Bij het kopen en het verkopen van een huis hebben we het niet over de aankoop en de verkoop van een pakje boter. Bovendien zijn deze processen soms best complex. Zeker via Cribb want daar lopen die processen tegelijkertijd.

De makelaar is de regisseur en vraagbaak voor jou als zoeker én verkoper. Er kunnen namelijk situaties oppoppen die opgelost moeten worden en de vastlegging van de afspraken moet ook goed geregeld zijn. De makelaar neemt zorgen weg en zorgt voor antwoorden op vragen van de partijen die betrokken zijn bij de aan- en de verkoop. Met een professional achter de hand kun je veilig zaken doen.

De begeleiding van een makelaar is dus geen overbodige luxe, het beschermt je als consument voor grote fouten. De verhuizing naar je nieuwe droomhuis moet immers geen nachtmerrie worden.

Een makelaar die je helpt bij aankopen én verkopen

Bij de term makelaar denken de meeste mensen gelijk aan het verkopen van een huis, maar ook voor het kopen kan de makelaar grote waarde hebben.

Een aankoopmakelaar is jouw steunpilaar als het gaat om de aankoop. De voordelen zijn de volgende:

  • Je koopt het huis afgestemd op jouw wensen
  • Je krijgt ondersteuning van een professional bij de bezichtigingen. Bij een bezichtiging kun je gegrepen worden door het huis. De aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je met de beide benen op de grond blijft.
  • Bij het onderhandelen kun je ervan uitgaan dat je het onderste uit de kan krijgt en de koop sluit onder de juiste voorwaarden.
  • Met de (lokale) kennis en ervaring van de makelaar kom je tot een weloverwogen keuze

De verkoopmakelaar heeft een andere rol, namelijk het verkopen van je huis. Bij het verkopen van je huis via Cirkl komt je huis niet op Funda, maar er moet natuurlijk wel het nodige gebeuren. Van de makelaar kun je onder andere verwachten:

  • Zorgen voor een goede presentatie van het huis, zowel online als offline
  • Onderhandelen over de verkoopprijs
  • Het voor de rekening nemen van de bezichtigingen
  • Het goed vastleggen van de verkoop inclusief de ontbindende voorwaarden

“Onze makelaar heeft ons zo goed geholpen op Cribb.nl. Zelf waren we er nooit uitgekomen.”

Wat gebeurt er als mijn makelaar het huis verkoopt?

Bij het verkopen van je huis reken je de courtage af met de makelaar. De verkoop is pas definitief zodra je zelf ook een huis hebt gevonden. Je verkoopt dus met de zekerheid dat je niet zonder een huis komt te zitten. En waar je makelaar jou als persoon wel kan helpen bij zowel aankoop als verkoop, kan dat niet voor een woning. Eén makelaar kan niet voor een woning zowel de verkopende als ook de aankopende makelaar zijn.

In je Cribb-account kun je zoeken naar aangesloten makelaars. Inmiddels hebben we een landelijke dekking, dus is er altijd in jouw regio een makelaar aangesloten.

Meld je aan voor Cribb

Tip: wil je eerst zelf proberen en pas later eventueel een makelaar kiezen? Start dan eerst met de Cribb Coach om volledig toegang te krijgen tot Cribb.