Servicedesk en contact

Contactgegevens

servicedesk@cribb.nl (hulp en vragen)

info@cribb.nl (algemeen)

Postadres

Cribb B.V.
Postbus 4042
2980 GA RIDDERKERK

 

 

Vragen & antwoorden voor woningzoekers

Wat is Cribb?

Cribb is een platform dat woningzoekers de mogelijkheid biedt om in een markt met weinig aanbod, inzage te krijgen in méér woningaanbod dat niet via de reguliere huizensites te vinden is. Het gaat hierbij om woningaanbod van andere woningzoekers.

Dit doet Cribb vanuit de collectiviteitsgedachte, namelijk: in ruil voor inzage in het woningaanbod van andere ‘collega-zoekers’, presenteert een woningzoeker ook exclusief via Cribb zijn eigen woning. Dat is dus de belangrijkste voorwaarde om toegang te krijgen ons platform.

Cribb wordt ook wel eens vergeleken met een datingsite voor huizen. Deze vergelijking klopt qua werkwijze best goed.

Hoe werkt Cribb?

Iedere woningzoeker met een eigen woning kan deelnemen aan Cribb. Dit is een niet-openbaar platform. Op uitnodiging van een aangesloten makelaar, kun je een account aanmaken dat gekoppeld is aan deze makelaar. Vervolgens voert de zoeker een woonwens in.

Voordat Cribb op basis van deze woonwens gaat matchen met passende woningen, wordt de woningzoeker gevraagd om zijn eigen woning te presenteren (dit zal je makelaar voor je doen) zodat deze kan worden gematcht met de zoekprofielen van anderen. Zodra de woning ingevoerd en gepubliceerd is, kan de zoekers starten met het matchen op basis van zijn eigen zoekprofiel.

Bekijk de uitleg-video over Cribb:

Wat kost Cribb?

Cribb werkt op basis van No-cure/No-pay. Oftewel, heb je geen resultaat, dan betaal je ook niets. Een account bij Cribb en alles wat daarbij hoort, is geheel gratis.

Daarna kun je onbeperkt zoeken. Ook de presentatie van je eigen woning is geheel gratis. Pas zodra je een woning vindt en ook daadwerkelijk koopt (dus na verlopen van ontbindende voorwaarden in het koopcontract), brengt Cribb de succes-fee van € 599,- in rekening. Dit verloopt via de makelaar of in geval van de Cribb Coach via Cribb BV.

Vraag je makelaar naar de kosten en de voorwaarden van Cribb en zijn eigen dienstverlening.

Alle consumentenprijzen zijn inclusief BTW.

Wat kost de Cribb Coach?

Als je kiest voor de Cribb Coach (en dus niet een makelaar), zijn de kosten voor de Cribb Coach als volgt:

 • De Cribb Coach kost vooraf een klein bedrag zoals vermeld staat op de Cribb Coach pagina.
 • Daarnaast rekent de Cribb Coach een Succes-fee zodra je een woning vindt en ook daadwerkelijk koopt (dus na verlopen van ontbindende voorwaarden in het koopcontract). Deze Succes-fee bedraagt € 599,- .
 • De Cribb Coach rekent geen kosten voor de vermelding van je woning op Cribb.nl of de verkoop daarvan.
 • De Cribb Coach rekent géén courtage of andere kosten voor bemiddeling.
 • Tussentijds stoppen met de Cribb Coach nog voordat je succes hebt gehad, is kosteloos.

Alle consumentenprijzen zijn inclusief BTW.

Hoe voorkom ik dat ik zonder woning kom te zitten?

Als je op Cribb je woning aanbiedt, doe je dat onder de juiste voorwaarden. Dat is: ‘Onder voorbehoud aankoop eigen woning’. Komt er een koper voor jouw woning nog voordat jij zelf iets gevonden hebt, dan kun je toch alvast onder dit voorbehoud een koopcontract sluiten. Dat is zeker de moeite waard als de koper je een heel aantrekkelijk bod doet. Dat geeft je meer zekerheid.

In het koopcontract leg je vast dat je als verkoper pas je huis definitief wilt verkopen, nadat jij zelf ook wat hebt gekocht. Daarvoor spreek je samen een termijn af (vaak is dat een aantal maanden). En lukt het niet om iets te vinden binnen die termijn, dan heb jij het recht om kosteloos de verkoop in te trekken. Of je maakt nieuwe afspraken met deze koper over nog een termijn.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je al wel weet wat de opbrengst gaat worden van jouw oude woning en je dus zeker weet hoeveel je ‘te besteden’ hebt voor de aankoop van je nieuwe woning.

Bekijk de video met uitleg:

 

Op welke manieren kan ik toegang krijgen tot Cribb?

Je kunt op 3 manieren beginnen met Cribb:

 1. 1. Het Basis-account van Cribb: Je kunt zelf gratis een Basis-account aanmaken in Cribb. Met dit account krijg je automatische meldingen als er nieuw aanbod is en de mogelijkheid om een woonwens in te stellen en een makelaar of de Cribb Coach te kiezen. Het Basis-account geeft je alleen toegang tot de basis-informatie van de woning en je kunt geen contact zoeken met de verkoper.

  2. Via de Cribb Coach: Doe je het liever zelf, een woning aankopen en verkopen, dan is de Cribb Coach de uitkomst. Voor slechts € 25,- krijg je volledig toegang tot Cribb en plaatst de Cribb Coach je woning binnen Cribb. Meer weten over de mogelijkheden van de Cribb Coach.

  3. Via de makelaar: Een makelaar die is aangesloten bij Cribb, kan je volledig toegang geven tot Cribb en alle woninginformatie  laten zien. In dat geval sluit je eerst een overeenkomst met deze makelaar. Een volledig account betekent ook dat je makelaar jouw woning gepresenteerd binnen Cribb. Dat is immers het basisprincipe van Cribb, samenwerken.

 

Wat is het voordeel om te zoeken via Cribb?

Ben je actieve woningzoeker? Hoe vaak heb jij al achter het net gevist? De kans is groot dat je in de huidige markt behoorlijk gefrustreerd bent geraakt bij het zoeken naar een woning. De reden is eenvoudig: het aanbod is veel te beperkt en iedereen zit op iedereen te wachten.

Met Cribb doorbreken we dat. En het voordeel voor jou: als serieuze woningzoeker krijg je in één klap toegang tot veel meer woningen om uit te kiezen. Dat is toch wat je wil?

Bekijk de video waarin we je 3 redenen geven om met Cribb te zoeken:

Wat is het voordeel om mijn huis te verkopen via Cribb?

Je woning via Cribb aanbieden heeft een aantal grote voordelen:

 • Je woning staat niet direct publiekelijk te koop. Sommige verkopers vinden het prettig om hun woning minder zichtbaar te koop te zetten.
 • Op Cribb zitten alleen serieuze kopers: een bezichtiging van je woning, vraagt best veel van je. Je huis moet netjes zijn en liefst nog gestyled. Bovendien moeten je huisgenoten niet thuis zijn. Kortom, best een ‘ding’. Je wil dat niet doen voor fun-shoppers. Bij Cribb kennen we die niet, want woningzoekers zijn zelf ook verkopers en zijn actief en serieus op zoek.
 • Een woning plaatsen op de bekende woningsites kan soms best kostbaar zijn. Bij Cribb is dat geheel gratis! Zo bespaar je dus ook nog eens in de kosten.

Wat gebeurt er als ik geen woning kan vinden via Cribb?

We zijn een nieuw platform en doen ons best om zo snel mogelijk zo veel mogelijk zoekers (en dus ook aanbieders) op het platform te krijgen. Maar het kan zijn dat je in de eerste maanden na de lancering in maart 2021 nog niet zoveel woningen kunt vinden. Door zelf Cribb zoveel mogelijk bij vrienden en familie onder de aandacht te brengen, help je dus ook jezelf. Want hoe meer mensen meedoen, des te meer woningaanbod er op Cribb beschikbaar wordt.

Maar geduld is een schone zaak en zal zeker beloond worden. En wil je na een aantal maanden toch stoppen, dan kan dat ook. Zonder dat je ergens aan vast zit.

Bekijk onze gebruiksvoorwaarden >

Kan ik ook zonder mijn woning aan te bieden op Cribb als starter toegang krijgen?

Ben je starter op de koopwoningmarkt? Ook dan is er plaats voor je op Cribb. Maar we kunnen je dan helaas niet direct toegang geven tot het aanbod.

Als starter kun je gewoon een gratis Cribb-account aanvragen bij je makelaar. Tijdens het aanmeldproces krijg je vanzelf de vraag of je ook een woning gaat aanbieden. Doe je dat niet, dan kom je op een wachtlijst bij Cribb. Wij kijken of er op basis van jouw woonwens voldoende aanbod te vinden is. Naarmate Cribb meer woningaanbod heeft, kunnen we meer starters toelaten.

Wij moeten deze werkwijze gebruiken omdat er veel starters op de markt zijn en het aanbod van starterswoningen soms erg beperkt is. Om teleurstellingen te voorkomen, werken we daarom met een wachtlijst. We hopen dat je daar begrip voor hebt.

Lees meer over de mogelijkheden voor starters op Cribb >

Bekijk de video met uitleg voor starters:

Mag ik mijn woning ook op sociale media plaatsen als deze ook op Cribb staat?

Cribb werkt alleen als woningen exclusief op het platform te koop staan. Dus nergens anders. Daarom stellen we in onze voorwaarden dat zowel makelaars als particulieren een woning nergens anders te koop mogen aanbieden zolang deze op Cribb staat. Dat betekent geen openbare vermelding van adres, gegevens van de woning etc.

Zoekers die jouw woning vinden via Cribb en je woning eerder al online hebben gezien, kunnen die ook aan ons melden. In zo’n situatie neemt onze Servicedesk contact met je op. Je leest er meer over in onze gebruiksvoorwaarden.

Wat mag wel?
Wat je wel mag doen is via je eigen sociale media kanalen anderen oproepen om ook een Cribb-account aan te maken 🙂

Kan ik ook een aparte aankoop- en verkoopmakelaar kiezen?

Alle smaken zijn mogelijk bij Cribb. Soms wil je van de ene naar de andere regio verhuizen. In zo’n geval is het verstandig om een Aankoopmakelaar te kiezen in de regio waar je gaat wonen en de verkoopmakelaar te kiezen in de regio waar je nu woont.

In je Cribb-account bij: profiel > mijn makelaar >  zie je de makelaar(s) waarmee je verbonden bent.

De aankoop via een makelaar: je aankoopmakelaar krijgt inzage in je woonwens en de kan hij/zij de woningen zien die jij als favoriet bewaard hebt. Ook kun je met je makelaar berichten verzenden die gaan over de aankoop. Bijvoorbeeld de vraag of je makelaar een bod wil doen.

De verkoop via een makelaar: je verkoopmakelaar maakt je woningpresentatie en hij/zij de enige is die je woning kan publiceren op Cribb. Indien een zoeker interesse heeft in je woning, komen die reacties eerst bij je makelaar binnen.

Wat is het verschil tussen Cribb en woningruil?

Cribb is anders dan woningruil. Bij woningruil wisselen twee mensen van woning. Bij Cribb hoeft dat niet zo te zijn. Cribb is gewoon een marktplaats waar verschillende aanbieders en zoekers met elkaar in contact worden gebracht. Je kunt dus een huis kopen van de een, en een woning verkopen aan een ander.

Hoe kan ik minder emails ontvangen van Cribb?

Als je een Cribb-account hebt, kan het gebeuren dat je af en toe best wat emails ontvangt. Zeker als je midden in de zoektocht en verkoopprocedure zit. In dat geval kun je zelf instellen welke emails je wilt ontvangen.

Hoe doe je dat?
Log in op je Cribb-account en ga naar ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn profiel’. Vervolgens scroll je naar beneden en zie je de optie ‘E-mailvoorkeuren wijzigen’. Klik daarop en bepaal vervolgens welke e-mails je wel of niet wilt ontvangen.

Hoe kan ik mijn Cribb account opzeggen?

Een Cribb-account kost je niets dus kan je eigenlijk gewoon laten doorlopen. Maar wil je toch het account verwijderen, dan kunnen wij dat niet voor je doen. Dat moet je echt zelf doen omdat wij vanwege privacy-regels geen accounts kunnen verwijderen.

Hoe doe je dat?
Log in op je Cribb account en ga naar ‘profiel’ en ‘mijn gegevens’. Onderaan de pagina vind je de optie ‘Account verwijderen’. Klik daarop en je account wordt volledig verwijderd.

Vragen & antwoorden voor makelaars

Wat biedt Cribb de makelaar?

Cribb biedt makelaars een platform om woningzoekers te activeren en ze tot aankoop- en verkoopklanten te maken.

Cribb is een platform dat woningzoekers de mogelijkheid biedt om in een markt met weinig aanbod, inzage te krijgen in méér woningaanbod dat niet via de reguliere huizensites te vinden is. Het gaat hierbij om woningaanbod van andere woningzoekers.

Dit doet Cribb vanuit de collectiviteitsgedachte, namelijk: in ruil voor inzage in het woningaanbod van andere ‘collega-zoekers’, presenteert een woningzoeker ook zijn eigen woning.

Door jouw woningzoekers uit te nodigen voor deelname aan Cribb en daarbij jezelf als aan- en verkoopmakelaar te presenteren, heb je de perfecte mogelijkheid om deze klanten te activeren.

Hoe werkt Cribb?

Woningzoekers kunnen uitsluitend deelnemen aan Cribb als ze gekoppeld zijn aan een makelaar. Nadat de makelaar een woningzoeker heeft uitgenodigd, kan de woningzoeker zijn account aanmaken (dat gekoppeld is aan de makelaar). Cribb is een niet-openbaar platform en biedt dus een exclusieve toegang.

Voordat Cribb op basis van deze woonwens gaat matchen met passende woningen, moet de makelaar van de woningzoeker gevraagd de woning uitsluitend op Cribb presenteren zodat deze kan worden gematcht met de zoekprofielen van andere zoekers.

Wat kost Cribb en een Cribb-PRO account?

Als makelaar betaal je niets en reken je de succesfee van Cribb door aan je klant*.

Cribb werkt op basis van No-cure/No-pay. Oftewel, heeft je klant geen resultaat, dan betaalt hij/zij ook niets. Een account bij Cribb en alles wat daarbij hoort, is geheel gratis. Pas zodra een aankoopklant (woningzoeker) samen met de makelaar via Cribb een woning vindt en aankoopt, brengt Cribb de succes-fee in rekening bij de makelaar. Dit gebeurt pas nadat de ontbindende voorwaarden van het koopcontract verlopen zijn.

Voor de publicatie en verkoop van zijn woning via Cribb betaal je als makelaar niets!

*Bekijk de kosten en voorwaarden >

Hoe kan ik met mijn kantoor omzet genereren via Cribb?

Veel makelaars zijn vaak alleen gericht op de verkopers. De ingeschreven woningzoekers bij een kantoor worden in de meeste gevallen uitsluitend gebruikt ten behoeve van de verkoopklanten. En dat is jammer.

Met Cribb wordt de makelaar in staat gesteld om de groep ingeschreven woningzoekers van het kantoor te activeren. Door ze te attenderen op en uit te nodigen voor Cribb, krijgt de makelaar de mogelijkheid om deze klanten met zowel een aankoop- als verkoopbemiddeling van dienst te zijn.

Cribb is als het ware een activatie-tool voor woningzoekers. Door zoekers namens je kantoor uit te nodigen verbinden zij zich met het kantoor en heb je de mogelijkheid om ze een volledige dienstverlening aan te bieden.

Hoe kan ik met mijn kantoor deelnemen aan Cribb?

Iedere makelaar/makelaarskantoor aangesloten bij NVM, VBO of Vastgoedpro kan eenvoudig een zgn. PRO-account voor Cribb aanvragen. Dit is geheel gratis. Nadat de aanvraag is verzonden, wordt deze door Cribb beoordeeld (controle op vereniging).

Nadat de aanvraag akkoord is, maakt Cribb het account aan, voert alvast de basisinformatie in het systeem en stuurt de inloggegevens naar de aanvrager (makelaar). De aanvrager kan daarna direct inloggen en desgewenst meerdere collega’s toevoegen/uitnodigen. Daarmee geeft hij zijn collega’s ook tot hetzelfde kantooraccount.

Door met meerdere collega’s in het Cribb-account van het kantoor te werken, kan eenvoudig het werk verdeeld worden. Iedere makelaar in het kantoor kan daarbij aan een eigen groep woningzoekers ‘gekoppeld’ worden.

Meld hier je kantoor aan voor het PRO-account >

Hoe nodig ik mijn woningzoekersbestand uit voor Cribb?

Cribb heeft een kant-en-klaar systeem ontwikkeld om woningzoekers te transformeren naar totaal-klanten.

Zodra je Cribb PRO-account actief is, kan gestart worden met het invoeren van de woningzoekers die staan ingeschreven bij dit kantoor. Dat kan op drie manieren:

 1. Eén-voor-één/handmatig
 2. Uploaden van een Excel-bestand
 3. Automatisch via koppeling met de Cribb-widget op eigen website

Nadat woningzoekers zijn ingevoerd/ge-upload in Cribb, kunnen de uitnodigen verzonden worden. Het systeem biedt de optie om het totale bestand van woningzoekers in verschillende batches en gekoppeld aan verschillende medewerkers te verzenden. Zo wordt het werk verdeeld over de tijd en onder de collega’s.

Daarna worden met één druk op de knop de uitnodigingen naar de woningzoekers verzonden.

Bekijk hier hoe dit er uit ziet >

Hoe weet ik of een woningzoekers interesse heeft in de uitnodiging?

Woningzoekers krijgen één uitnodiging en maximaal drie herinneringen over een periode van 14 dagen. Deze berichten worden automatisch verzonden.

Kiest de klant ervoor om in te gaan op de uitnodiging (door op de link in de email te klikken), dan wordt dit direct zichtbaar in je Cribb PRO-account bij het onderdeel ‘openstaande leads’. Ook krijgt de makelaar die de uitnodiging verzonden heeft, een melding via email.

Kiest de klant ervoor om niet in te gaan op de uitnodiging en wil hij geen emails ontvangen, dan verdwijnt deze klant in het overzicht in het Cribb-account van het betreffende makelaarskantoor. In dat geval kan de consument ervoor kiezen om met een andere makelaar in zee te gaan.

Moet ik mijn woningzoekers vooraf om toestemming vragen om ze uit te nodigen voor Cribb?

Woningzoekers die zich in de tijd hebben aangemeld bij een makelaarskantoor voor het ontvangen van nieuw woningaanbod, hebben in veel gevallen daarvoor ook expliciet hun toestemming gegeven op basis van de privacy-statement van het betreffende kantoor. Het is raadzaam om dit statement nogmaals te controleren en eventueel aan te passen als besloten wordt om met Cribb te gaan werken.

Indien er geen expliciete toestemming is gevraagd voor andere zaken dan het toezenden van nieuw woningaanbod, dan toch kan Cribb gezien worden als onderdeel van deze dienst. Cribb is immers een middel om tot meer woningaanbod te komen. Dat betekent dat een kantoor op basis van de bestaande toestemming (voor het mogen toezenden van nieuw woningaanbod) ook een grondslag heeft voor het toezenden van de uitnodiging vanuit Cribb.

Zijn de gegevens van mijn klanten wel veilig bij Cribb?

Jazeker! Cribb investeert veel tijd en energie in de beveiliging van de gegevens. We maken daarbij gebruik van speciale software. Bovendien is het platform gebouwd in Mendix, een zeer veilige en stabiele oplossing.

De bestanden met woningzoekers die je in je Cribb PRO-account upload, zijn uitsluitend te zien voor de medewerkers van het kantoor zelf.

Daarnaast is Cribb volledig AVG-proof en we zijn ook bezig om het Privacy Verified keurmerk te verkrijgen.

Bekijk ook ons privacy-statement voor makelaars >

Waarom is Cribb een niet-openbare website?

Cribb is geen huizensite zoals Funda, Huislijn of Jaap.nl. Cribb is een matchingplatform waarbij we uniek woningaanbod (dat nergens anders te vinden is), matchen met de woonwensen van deelnemers.

Cribb wil exclusief woningaanbod bieden en alleen toegang geven tot dat aanbod aan woningzoekers die zelf ook wat aan te bieden hebben. Het is als het ware een coöperatieve gedachte waarbij mensen met een soortgelijk ‘probleem’ elkaar kunnen helpen.

Als we een reguliere huizensite zouden zijn, zou de gedachte achter Cribb niet werken. Daarom controleren we voortdurend op de gepresenteerde woningen op Cribb niet elders op het internet te vinden zijn. Zodra we een woning ook buiten Cribb tegenkomen, nemen we direct contact op met de persoon die de betreffende woning op Cribb aanbiedt.

Dit geldt uiteraard ook voor de makelaars die woningen aanbieden namens hun klanten.

Mag ik de woningen van mijn Cribb-klanten wel op mijn eigen website plaatsen?

Het uitgangspunt van Cribb is dat het aanbod uniek is en nergens anders te vinden is. Dus ook niet op de website van je makelaarskantoor of op social media. Het probleem daarbij is namelijk dat je daarmee de werking van Cribb verstoord.

Je mag er wel voor kiezen om een woning kosteloos van Cribb af te halen en vervolgens het verkoopproces voort te zetten op de reguliere wijze. Maar dat betekent wel dat de eigenaar van die woning, geen toegang meer krijgt tot het unieke aanbod op Cribb.

Mag ik de woning nog wel in de (verplichte) uitwisseling van mijn branchevereniging plaatsen?

Cribb wil op geen enkele wijze de regels, zoals van toepassing zijn voor de verschillende branche- en beroepsverenigingen, overtreden. Indien aanmelding verplicht is, mag je als makelaar de woningen die je op Cribb plaatst, ook in de uitwisseling plaatsen.

Wel bepalen we in onze algemene voorwaarden voor de makelaars dat je de woningen moet aanmelden als ‘vertrouwelijk’. Dat betekent dat je daarmee volledig voldoet aan de regels, maar dat collega’s niet direct kunnen reageren op deze woning.

Ik wil graag aan de markt laten zien wat ik in verkoop heb. Welke oplossing heeft Cribb hiervoor?

Het klopt dat voor veel makelaarskantoren het woningaanbod in de etalage van groot belang is. Veel aanbod straalt immers een belangrijke marktpositie uit.

Het actuele woningaanbod van je Cribb-klanten kan echter niet op je website of in je etalage staan. Maar wat Cribb wèl biedt, is de mogelijkheid om het aanbod dat via Cribb ‘Recent aangekocht’ en ‘Recent verkocht’ is, op je site te plaatsen. Daarmee toon je het resultaat van je inspanningen en je successen.

Log in op je Cribb-account en ga naar de ‘Toolbox’ om de widget te downloaden.

Kan ik ook meekijken met mijn kopers in het woningaanbod?

Je kunt als makelaar zelf niet zoeken of inzage krijgen in het aanbod. Maar ook de klant kan niet zoeken zoals bij de reguliere huizensites. Hij/zij krijgt een email zodra er in de database matches zijn met zijn zoekopdracht. In het begin zal dit nog niet iedere dag zijn maar we hopen dat dit natuurlijk snel anders wordt. Zodra er één of meerder matches zijn, kan de klant inloggen op zijn persoonlijke Cribb account en kan hij/zij de woningen bekijken.

Als aankoopmakelaar zie je de woningen die de klant bewaard of die met je gedeeld worden. Je ziet het overzicht van deze woningen in het aankoopdossier van deze klant. Ook als een klant op ‘eigen initiatief’ bij een woning aangeeft dat hij een bezichtiging wil, krijg jij dat te zien. Zo houdt je goed de vinger aan de pols bij de aankoop.

Krijg ik wel de beste prijs voor mijn woningaanbod via Cribb?

Cribb is de marktplaats met méér en meer serieuze woningzoekers. De marktwerking zal dus juist beter zijn binnen Cribb dan via een uitwisselingssysteem of openbare website. Ook voor een woning op Cribb mag je veel reacties verwachten en kunnen geïnteresseerden ook direct een bod doen via een biedingssysteem.

En al zou er een ‘drukkende’ werking zijn op de verkoopprijzen op Cribb, dan heeft dat ook een voordeel voor de zoeker die aankoopt. Immers, iedereen is zowel koper als verkoper binnen Cribb. Daarmee zouden eventuele effecten netto geen gevolgen hebben voor de financiële situatie van de klant.

Hoe geef ik aan dat een woning verkocht onder voorbehoud is?

Zodra een woning verkocht is (met voorwaarden), kun je in je Cribb PRO-account bij het verkoopdossier, de woning op verkocht onder voorbehoud zetten. Zodra je dat instelt, vraagt het systeem om de datum waarop het koopcontract wordt getekend en de datum waarop de ontbindende voorwaarden verlopen (je mag die datum tot 3 keer toe verplaatsen in de tijd als dat nodig is).

Let op: Cribb kijkt niet naar transportdatum. Na verlopen van de ontbindende voorwaarden is de koop immers ook echt rond.

Kan ik mijn Cribb PRO-account op ieder moment opzeggen?

Een Cribb PRO-account is gratis. Het is dus ook mogelijk je Cribb PRO-account  zonder te gebruiken op ‘stand-by’ te laten staan.  Opzeggen is dus eigenlijk niet nodig. Wil je toch je account met al je informatie stopzetten, dan kan dat eenvoudig. Neem hiervoor contact op met onze Service Desk op nummer 085 – 76 024 76.

Vervolgens ontvang je een bevestiging per email. Daarin staat onder andere dat na het stoppen van het account, alle gegevens verwijderd worden en niet meer terug te halen zijn. Let daar dus goed op.

Let op: het terugtrekken van woningen op Cribb, kan in sommige gevallen betekenen dat je extra kosten in rekening gebracht krijgt. Kijk hier voor meer informatie over de prijzen en voorwaarden.

Hoe kan ik een Cribb-pagina aanmaken op mijn website? (voor Realworks klanten)

Als je een website hebt van Realworks, kun je zelf eenvoudig een pagina aanmaken die Cribb heet. Bekijk hier de uitlegvideo: https://www.youtube.com/watch?v=1PShtWsPGLU&t=107s

Let op:  Als je kiest voor een grote banner bovenin de pagina, dan wordt deze banner wel meegenomen in de carrousel, deze kan dus niet worden vastgezet op de pagina zelf. Deze afbeelding zal dus ook voorbij komen op de andere pagina’s.

Heeft Cribb ook een koppeling met Realworks?

Cribb heeft op dit moment een (half automatische) koppeling met Realworks. Binnenkort zal deze verder uitgebreid worden. De koppeling is nu vooral gericht op het eenvoudig doorzetten van objectinformatie. Neem contact op met Realworks over de mogelijkheden en voorwaarden.

Vragen & antwoorden over de Cribb Coach

Wat doet de Cribb Coach voor mij?

De Cribb Coach is een online dienst die je helpt met je volledige Cribb Account zonder dat je daarvoor een makelaar moet kiezen. De Cribb Coach is hulp op afstand en verzorgt o.a.:

 • Toegang tot Cribb met inzage in het volledige woningaanbod
 • Online coördinatie van je aan- en verkoopproces binnen Cribb
 • Automatische verkoopwaardebepaling van je huidige woning
 • Helpdesk voor vragen (telefoon, email en chat)
 • Korting op professionele woningpresentatie B
 • egeleiding bij eventuele overstap naar een makelaar
 • Aanlevering van een koopakte bij een geslaagde transactie

Bestel de Cribb Coach

Waarom zou ik moeten kiezen voor de Cribb Coach?

Het staat je natuurlijk vrij om te kiezen uit de manier waarop jij toegang wil tot Cribb. De Cribb Coach geeft je volledig toegang tot Cribb. Iets wat het gratis account niet biedt. Het voordeel van de Cribb Coach is dat je ook nog niet voor een makelaar hoeft te kiezen als je dat nog niet wilt.

Kortom, voor slechts € 25,- krijg je volledig toegang en bovendien blijf je zelf helemaal in controle. Je mag alles van begin tot eind doen via de Cribb Coach, maar je mag ook besluiten om later in het traject over te stappen naar de begeleiding van een makelaar. Je Cribb Coach helpt je daarbij.

Bestel de Cribb Coach

Wat is het voordeel van de Cribb Coach ten opzichte van het gratis account?

Met het gratis Cribb account kun je alleen maar ‘kijken en niet kopen’ omdat je geen woningen volledig gepresenteerd ziet en geen contactinformatie krijgt. Oftewel: je ziet geen adres en geen verkoopinformatie.

Met de Cribb Coach zie je dat wel omdat je dan een zgn. ‘volledig account’ krijgt. Dat betekent ook dat je Cribb Coach ook jouw woning presenteert aan mensen met zo’n volledig account.

Bestel de Cribb Coach

Wat kost de Cribb Coach?

Voor slechts éénmalig € 25,- krijg je de hulp van de Cribb Coach en een volledig account. Daarmee ben je in staat om ook een woning daadwerkelijk aan te kopen. Dat doe je dan zelf met begeleiding en coördinatie op afstand van je Cribb Coach. Als je dan ook echt een woning in Cribb aankoopt, dan betaal je de Succes-fee van € 599,-.  Je hebt verder geen kosten van een makelaar*. Wil je alles nog even op een rijtje? Bekijk dan de algemene voorwaarden van de Cribb Coach.

*Wel moet je zelf je notaris regelen voor de overdracht. Dit is niet inbegrepen in de dienstverlening van de Cribb Coach.

Bestel de Cribb Coach

Hoe zorgt de Cribb Coach ervoor dat ik niet zonder woning kom te zitten?

De Cribb Coach zorgt, net zoals de makelaar, ervoor dat je onder de juiste voorwaarden je woning aanbiedt. Dat is: ‘onder voorbehoud aankoop eigen woning’. Dus komt er al een koper voor je woning nog voordat jij zelf iets gevonden hebt, dan kun je toch alvast een koopcontract sluiten als de koper je een heel aantrekkelijk bod doet.

In het koopcontract leg je vast dat je als verkoper pas je huis definitief wilt verkopen, nadat jij zelf ook wat hebt gekocht. Daarvoor spreek je samen een termijn af (vaak is dat een aantal maanden). En lukt het niet om iets te vinden binnen die termijn, dan heb jij het recht om kosteloos de verkoop in te trekken. Of je maakt nieuwe afspraken met deze koper over nog een termijn.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je al wel weet wat de opbrengst gaat worden van jouw oude woning en je dus zeker weet hoeveel je ‘te besteden’ hebt voor de aankoop van je nieuwe woning.

Bestel de Cribb Coach

Ben ik verplicht om mijn woning binnen Cribb aan te bieden?

Als je alles wilt zien binnen Cribb, dan is de ‘spelregel’ dat jij je woning presenteert aan de andere deelnemers. Zij doen immers hetzelfde.

Dat betekent ook dat je met elkaar afspreek dat je een aanvraag voor een bezichtiging van je woning ook toestaat. Want hoe zou jij het vinden als je niet mag komen kijken naar een woning die jij heel interessant vindt?

En je weet, je woning wordt aangeboden onder het voorbehoud dat jij zelf eerst een nieuwe woning wilt vinden voordat je overdraagt. Je hebt dus geen verkoopverplichting onder die voorwaarden. De Cribb Coach helpt je daarbij.

Bestel de Cribb Coach

Wil je nog meer weten?

Is je vraag hierboven niet beantwoord of wil je op een andere manier contact met Cribb? Stuur ons dan een email.